Пешке пісірілген тауық

Тауық пен каропты пеште пісіру көп үйдің сүйікті асына айналған. Әсіресе, оған сарымсақ, майонез қосып, дәмдеуіштермен әзірлеу бәріне ұнайтыны анық. Алайда, пайдасынан алып келетін зияны жетіп артылады: артық салмақ, асқазан аурулары.  Денсаулыққа зиянды  заттарды құрамынан бөлектеп алып, дәмді әрі дұрыс тамақтануға болады! Оның түк қиындығы жоқ.

 

Құрамы:

  • тауық еті
  • тауыққа арналған дәмдеушітер
  • зәйтүн майы
  • картоп
  • көкөністер
  • теңіз тұзы

 

Бөліктелген тауық санын   алып, оған зәйтүн майын жағып, тауыққа арналған дәмдеуіштер себіңіз. Көкөністерді  орташа етіп   турап, картопты домалақтап кесіп алыңыз.  Барлығын  қаңылтыр табаға салып, теңіз тұзын сеуіп,  зәйтүн майын тамызып шығасыз. 180 градусқа шейін пешті қыздырып қойыңыз. 40-45 минутта әзір болады.

Асыңыз дәмді болсын!

Сіздің  денсаулығыңыз өз қолыңызда!

 

 

0
түсініктер
Пеште пісірілген алма
Қарау
Пешке пісірілген тауық
Қарау
Ірімшіктен құймақ
Ірімшік құймағын әзірлеу үшін: жұмыртқа ірімшік ұн(сұлы немесе кез-келген) қажет болады. Алдымен, жұмыртқаны көпіршітіп алыңыз. Бір тарелка құймақ шығу үшін бір жұмыртқа да жетеді. Ірімшіктің бір қорабы қажет. Негізі,қолдың ірімшігін пайдаланғаныңыз жөн,суы ақпайды. Сұлы немесе кез-келген басқа ұнды алып 3-4  қасық қосыңыз. Ө
Қарау
Фаршталған омлет
Қарау
Керемет кешкі ас. Пешке пісірілген балық
Қарау
Асқабақ қосылған ботқа (каша)
Қарау
Пешке пісірілген картоп
Қарау