Асқабақ қосылған ботқа (каша)

 Асқабақты  кез-келген  түрде  әзірлеуге болады.  Пісірілген, қайнатылған, манты да, тіпті ботқаға (каша) қосқанның өзінде өте дәмді.  Оның дәмінен бөлек,  пайдасы өз   алдына.

 Асқабақ   ағзаны қоқыстан  тазартып, зат алмасуды тұрақтандырады.  Ендеше, anabol.kz-пен  бірге  асқабақ қосып ботқа пісіріп көріңіз.

 Ботқаны 50 пайыз суға, 50 пайыз сүтке  пісіру керек. Яғни, екеуін араластырып қайнатасыз, содан соң арпа жармасын сала беріңіз. Салмақ тастағыңыз келсе, тек суда пісірген жөн.

Арпа  қайнап жатқанда  асқабақты текше пішіндес қылып  турап қойыңыз немесе үккіштен өткізсеңіз де болады.

Содан кейін асқабақты салып, дайын болғанша қайнатасыз. 

Асыңыз дәмді болсын!  Әрайым дұрыс тамақтануды ұмытпаңыз!

 

 

0
түсініктер
Пеште пісірілген алма
Қарау
Пешке пісірілген тауық
Қарау
Ірімшіктен құймақ
Ірімшік құймағын әзірлеу үшін: жұмыртқа ірімшік ұн(сұлы немесе кез-келген) қажет болады. Алдымен, жұмыртқаны көпіршітіп алыңыз. Бір тарелка құймақ шығу үшін бір жұмыртқа да жетеді. Ірімшіктің бір қорабы қажет. Негізі,қолдың ірімшігін пайдаланғаныңыз жөн,суы ақпайды. Сұлы немесе кез-келген басқа ұнды алып 3-4  қасық қосыңыз. Ө
Қарау
Фаршталған омлет
Қарау
Керемет кешкі ас. Пешке пісірілген балық
Қарау
Асқабақ қосылған ботқа (каша)
Қарау
Пешке пісірілген картоп
Қарау