Қозықұйрық пен брокколиден езбе сорпа

 Езбе сорпаның ерекше түрі бұл. Дәмінің өзі тіл үйірерлік, ал денсаулық үшін пайдасы зор. Сізге бар болғаны брокколи, қозықұйрық,пияз,сары май немесе зәйтүн майы қажет. Алдымен брокколидің сабағының гүлшоғырын бір-бірінен бөліп, қозықұйрық пен пиязды турап қойыңыз. Барлығын тереңірек табаға салып,сары май немесе зәйтүн майына буға пісіру керек,кішкене су қосуды ұмытпаңыз. Тұз, дәмдеуіштер қосып, оттың жай қызуында бұқтырып пісіріп алыңыз. Дайын болғаннан кейін тамақты блендерге салып езбе(пюре) әзірлейміз. Содан соң езбені қайтадан алып, кәстрөлге құясыз. Аздап кілегей қосып, 5 минут от қызуына қойып алыңыз. Ас болсын!

 

0
түсініктер
Пеште пісірілген алма
Қарау
Пешке пісірілген тауық
Қарау
Ірімшіктен құймақ
Ірімшік құймағын әзірлеу үшін: жұмыртқа ірімшік ұн(сұлы немесе кез-келген) қажет болады. Алдымен, жұмыртқаны көпіршітіп алыңыз. Бір тарелка құймақ шығу үшін бір жұмыртқа да жетеді. Ірімшіктің бір қорабы қажет. Негізі,қолдың ірімшігін пайдаланғаныңыз жөн,суы ақпайды. Сұлы немесе кез-келген басқа ұнды алып 3-4  қасық қосыңыз. Ө
Қарау
Фаршталған омлет
Қарау
Керемет кешкі ас. Пешке пісірілген балық
Қарау
Асқабақ қосылған ботқа (каша)
Қарау
Пешке пісірілген картоп
Қарау