Тәтті батончик

 Дәмді таңғы ас, жеңіл десерт те бола алады. Ал рецепті оп-оңай. Тәтті тағам болса да дұрыс тамақтану бойынша әзірлеген.

 Алдымен 200 градусқа дуxовканы қыздырып аламыз. 5 жұмыртқаны жақсылап араластырып, оған 100 гр қаймақ, 3 ас қасық ақ құрақ қант, 1/2 стақан сұлы қауызы, 3 ас қасық қара бидай ұнын қосып араластыру керек. Дайын болған қамырға ұсақталған жаңғақтың 2 ас қасығын, құрғақ мүкжидектен уыстап алып қосамыз. Енді барлығын араластырып, қоспаны формаға саламыз. 200 градусқа қойылған дуxовкада 15-20 минутта бәрі дайын болады. Зиянынан гөрі пайдасы мол батончик.

 

Асыңыз дәмді болсын!

 

0
түсініктер
Пеште пісірілген алма
Қарау
Пешке пісірілген тауық
Қарау
Ірімшіктен құймақ
Ірімшік құймағын әзірлеу үшін: жұмыртқа ірімшік ұн(сұлы немесе кез-келген) қажет болады. Алдымен, жұмыртқаны көпіршітіп алыңыз. Бір тарелка құймақ шығу үшін бір жұмыртқа да жетеді. Ірімшіктің бір қорабы қажет. Негізі,қолдың ірімшігін пайдаланғаныңыз жөн,суы ақпайды. Сұлы немесе кез-келген басқа ұнды алып 3-4  қасық қосыңыз. Ө
Қарау
Фаршталған омлет
Қарау
Керемет кешкі ас. Пешке пісірілген балық
Қарау
Асқабақ қосылған ботқа (каша)
Қарау
Пешке пісірілген картоп
Қарау