Жұмыртқадан құймақша

 Жұмыртқадан құймақша? Иә, иә, жұмыртқа құймақшасын да (блины) әзірлеуге болады. Ниетіңіз бен дұрыс тамақтануға талпынысыңыз болса болғаны!

  • Жұмыртқа
  • Қызанақ
  • Зәйтүн майы

 Ең бастысы, табаңыз күйіп кетуден сақтайтын (антипригарный) болуы қажет. Ал жұмыртқадан құймақша әзірлеу оп-оңай. Алдымен қалауыңыз бойынша екі немесе үш жұмыртқа алып көпіршітесіз. Табаға май жағудың керегі жоқ, өйткені, ол зиян. Сондықтан, көпіршітіп жатқанда зәйтүн майынан бір тамшы ғана қосыңыз, содан соң қызанақ сала берсеңіз болады. 

 Қатты қызып, күйіп кетпесін. Бөлініп қалмасы үшін абайлап айналдырыңыз!

 

Асыңыз дәмді болсын!

 

 

 

0
түсініктер
Пеште пісірілген алма
Қарау
Пешке пісірілген тауық
Қарау
Ірімшіктен құймақ
Ірімшік құймағын әзірлеу үшін: жұмыртқа ірімшік ұн(сұлы немесе кез-келген) қажет болады. Алдымен, жұмыртқаны көпіршітіп алыңыз. Бір тарелка құймақ шығу үшін бір жұмыртқа да жетеді. Ірімшіктің бір қорабы қажет. Негізі,қолдың ірімшігін пайдаланғаныңыз жөн,суы ақпайды. Сұлы немесе кез-келген басқа ұнды алып 3-4  қасық қосыңыз. Ө
Қарау
Фаршталған омлет
Қарау
Керемет кешкі ас. Пешке пісірілген балық
Қарау
Асқабақ қосылған ботқа (каша)
Қарау
Пешке пісірілген картоп
Қарау