Түрік тәттісі «бахлава»

Бұл түрік тәттісін жасауға жүрексініп жүр едім. Сөйтсем, түк те қиын емес екен.  Оңай, әрі тез әзірленетін  әдісін ұсынып  отырмын.  Дайындап көріңіздер!


Қамырына: 

  • 3 стақан ұн 
  • 1 маргарин 
  • 1 стақан қаймақ 
  • 4 жұмыртқа сарысы 


Қамыр қопсытқыш (Разрыхлитель) 

Осыларды араластырып қамыр илейміз. Қамырды 3-ке бөліп тоңазытқышқа салып қоямыз. 


Салмасына: 

  • Жұмыртқаның ағы
  • 1 стақан қант  
  • Грек жаңғағы 


 Жұмыртқаның ағына 1 стақан қант  қосып, араластырамыз (миксермен). Содан соң қамырды алып, жаямыз. Бірінші қамырға салманы жағып, ұсақталған грек жаңғасын қойып шығамыз. Үстіне екінші қамырды жайып, салма, жаңғақ қосамыз. Үшінші қамырды да жайып, кесіп шығамыз. Бетіне ірі жаңғақтар қоямыз. Сосын пешке саламыз. 

Сироп: 

3-4 қасық балды жарты стақан сумен араластырып, газға  қайнатамыз. 
Пештегі бахлава пісуге жақындағанда сироп құямыз. Содан кейін  тағы 10 минуттай пеште піседі. 

Бахлава дайын.

 

 

Асыңыз дәмді болсын!

 

0
түсініктер
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Асүйдің қыр-сырын толық меңгерген жан болмаса, тамақтың тұзын татымды ету әр кезде әрқалай болып жатады. Бірде тұзы ащы, бірде тұзы кем болып шығатын жағдай аз емес.    Тамақтың тұзын пісті-ау деген кезде қосқан дұрыс. Өйткені қайнамаған сорпаңыздың не басқа да тамағыңыздың тұзы қайнаған соң өзгеруі мүмкін.  Ал егер тұз
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау