Жазғы салат

 Жаздың аптап ыстығында, тамақ жеуге де жасауға құлық танытпайтынымыз рас. Жеңіл салаттар жасап, көбірек сусын ішуді құп көресіз! Төмендегі әдіспен әзірленетін салат өте тойымды. Әрі  үнемі үйден табылатын азық-түлікті ғана қажет етеді.

 

Құрамы:

  • 200гр ірімшік
  • Тауық еті
  • 2-3 қияр
  • Батон нан
  • Салат жапырақтары
  • Көк пияз
  • 3 ас қасық май
  • 2 ас қасық сірке суы
  • Сарымсақ
  • Тұз
  • Бұрыш

 

Салаттың дайындалуы:
 Тауық етін пісіріп аламыз. Батон нанның ортаңғы жағын алып тураймыз. Туралған нанды табаға салып майсыз қуырамыз. Ірімшікті үккіштен өткіземіз. Тауық етін сүйегінен ажыратып алып майдалап тураймыз. Қиярды да үккіштен өткізіп, салат жапырақтарын бөліктерге бөлеміз. Көк пиязды турап аламыз. Барлық қоспаларды ыдысқа саламыз. Салатқа тұз, бұрыш, сарымсақты үкіштен өткізіп саламыз, өсімдік майын қосып араластырамыз. Қуырылған нанды ең соңынан немесе дастарханға қояр алдын қойсаңыз болады.

 

Ас болсын !!!

0
түсініктер
Көңіл күйді жақсартатын тағамдар анықталды
Қарау
Тәжірибелі аспаздардан 15 кеңес
Қарау
Тамағымның тұзы ащы...
Асүйдің қыр-сырын толық меңгерген жан болмаса, тамақтың тұзын татымды ету әр кезде әрқалай болып жатады. Бірде тұзы ащы, бірде тұзы кем болып шығатын жағдай аз емес.    Тамақтың тұзын пісті-ау деген кезде қосқан дұрыс. Өйткені қайнамаған сорпаңыздың не басқа да тамағыңыздың тұзы қайнаған соң өзгеруі мүмкін.  Ал егер тұз
Қарау
Жаңа жылдық салаттар мәзірі
Қарау
Канапе
Қарау
Жаңа жылдық жеміс салаты
Қарау
Итальянша тауық етін даярлау!
Қарау